•  
  •  
  •  
 

За учебната 2021/2022 г.

Декларация за съгласие за тестване

 

За учебната 2020/2021 г.

 

                             Графици за 2 учебен срок на учебната 2020/2021 учебна година

График за провеждане на ДЧК  през 2 срок на учебната 2020/2021 г.

График за провеждане на учебния час по Спортни дейности през 2 срок на учебната 2020/2021 г.

График за провеждане на консултации  по предмети с учениците от начален етап - 2 срок

График за провеждане на консултации в часовете по самоподготовка с учениците от начален етап - 2 срок

График за провеждане на индивидуална работа с ученици с образователни дефицити от начален етап - 2 срок

График за провеждане на самостоятелни работи/тестове в начален етап през 2 срок на учебната 2020/2021 г.

Класни работи  2 срок - 5 и 7 клас 

График за провеждане на консултации по предмети с учениците от 5 и 7 клас през 2 учебен срок на учебната 2020/2021 г.

График за провеждане на консултации в часовете по самоподготовка с учениците от 5 и 7 клас през 2 срок на учебната

График за провеждане на тестове и писмени изпитвания в прогимназиален етап през 2 срок на учебната 2020/2021 г.

 

 

2020/2021 г.

ПРАВИЛА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА РИСКОВЕТЕ ОТ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА COVID-19

Правила за безопасност на децата и учениците в компютърна мрежа

Правила

Наръчници на Асоциация Родители

Линк към ДАЗД - линк

 

За учебната 2019/2020 г.

 

Дата: 16.04.2020 г. 

Осигуряване на психологическа подкрепа в създалата се ситуация с COVID-19 и в условията на обучение от разстояние.

 

Дата:30.03.2020 г.

Уважаеми родители,

с цел подобряване на работата в електронна среда с Вашите деца ръководството на ОУ "Алеко Константинов" очаква Вашите отзиви, коментари, насоки, препоръки, проблеми при работа с платформата MS Team към целия колектив на училището. Не се колебайте да изразите мнение, да напишете коментар, препоръка, забележка, похвала и други относно обучението в електронна среда с Вашите деца. Ние ще направим всичко възможно да подобрим работата в електронна среда, за да бъде то интересно, забавно и увлекателно за вашите деца без да ги претоварваме. Затова изпращайте Вашите отзиви и коментари на електронната поща на училището на следния адрес:  ou_dobromir@abv.bg или на сайта на училището на следния адрес

:http://ou-alekokonstantinov.iweb.bg/

Анкета за електронното обучение за родители

 

БЛАГОДАРИМ ВИ!

 

 

Дата: 30.03.2020 г.

БЛАГОДАРИМ ВИ РОДИТЕЛИ!

 

Уважаеми родители, през последните седмици се наложи да тестваме цялата ни образователна система .

Всички наши педагогически методики, знания и умения бяха поставени на изпитание. За всички нас – това беше за първи път. И за учителите и за децата и за родителите!

В тази безпрецедентна ситуация, ние учителите превъзмогнахме себе си и системата-но Вие родителите ни се доверихте.Ние научихме нови методи и приложихме иновативни похвати - но Вие ни подкрепихте . Всеки ден тествахме себе си - но Вие ни окуражавахте!

И дори цялото ни общество да казва, че учителите, заедно с медиците сме героите на деня , то ние искренно си признаваме:

 

ВИЕ - РОДИТЕЛИТЕ СТЕ ГЕРОИТЕ НА ДЕНЯ!

Вие позволихте на децата да "учат по пижама", "да влизат в час" с домашните си любимци и включвайки камерите откривахте без страх домашната си среда. Никога досега домовете на вашите деца, макар и виртуално, не са били достъпни за всичките им съученици и учители, нито учителските домове за техните ученици. Развиха се нови форми на опознаване, на общуване, на близост. Сега повече от всякога всички ние си дадохме сметка, какво значи "заедно" и колко страшни могат да бъдат самотата и изолацията.

Вие повярвахте в нас, доверихте ни се, учихте заедно с нас и осигурихте възможността децата ви да усвояват учебното съдържание , да придобиват нови знания и умения. Да са пълноценни ,последователни, дисциплинирани и уверени в утрешния ден!

 

БЕЗ РОДИТЕЛИЕ, ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ ЦЕЛИТЕ СИ!

Знаехме го , но забързани в суетния ритъм на ежедневните си задължения, често се разминавахме. А сега се срещаме всеки ден, макар и засега само online. Докато ние преподаваме и децата учат, вие слушате, занимавате се с домашните си ангажименти и ни опознавате. Усещате нашата любов и желание, а понякога и малко несигурност . А пък ние осъзнаваме вашите проблеми , колебания и волята да ги преодолеете. Защото ние сме и вие. Защото, освен Учители сме и Родители. Но точно това ни направи по задружни, по истински и по реални. И децата виждат, усещат и осъзнават това доверие и единство.

Всеки ден научават едни от най-важните уроци за живота:

 

КАК СЕ ПРЕОДОЛЯВА СТРАХА И КАК ХОРАТА МОГАТ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ ЗА КАУЗИ?

Компютърната ера ни научи на много неща и дойде времето да ги приложим по най-градивния начин, но ето че сега идва и следващата стъпка:

 

КАК ДА СЕ УЧИМ НА ЧОВЕЧНОСТ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ?

И затова Вие , родителите, също станахте ученици, вие също се върнахте " в училище" , вие също учите всеки ден от голямото училище на живота - как да сме мили, как да сме загрижени, как да сме дисциплинарни, как да сме достойни, как да сме здрави, как да сме ЖИВИ! и затова:

 

ПОКЛОН ПРЕД ВАС РОДИТЕЛИ!

Благодарим Ви, че ПРЕОТКРИХТЕ децата си, себе си, семейството, дома ,трапезата, игрите, усмивките, любимите филми, роднините, природата, семейния хумор, съседите, кварталните магазинчета, забранените паркове.....и живота, който имахме преди!

Години наред мечтаехме връзката учител-ученик-родител да сработи в една посока и да постигнем триединство ,взаимно разбиране и взаимопомощ. И ето сега-благодарение на солидарността на обществото ни, благодарение на общите ни притеснения и световна заплаха, се обединихме! Вие давате надежда на децата си, давате им дом и сигурност, давате им смисъл на жертвата да са изолирани и най-важното: успявате да съхраните българското семейство!

 

БЕЗ СЕМЕЙСТВО НЯМА ОБЩЕСТВО, НЯМА УЧИЛИЩЕ, НЯМА ДЪРЖАВА!

Заради всичко това, от името на всички учители , искам да Ви благодаря скъпи родители,че се справихте в тази ситуация по най-добрия начин, че надскочихте собствените си стереотипи, че сме единни и

 

ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ!

Пазете се, защото заедно сме нужни на бъдещето...…..

 

29.03.2020

Асен Александров

 

 

Дата:29.03.2020 г.

АПЕЛ!

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

ОУ "АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ"

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

 

 

Предприемане на мерки против COVID -19

 

СЪОБЩЕНИЕ - 16.03.2020 г.

Уважаеми родители,

 

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.

Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.

Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.

Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.

Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.

Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.

Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.

 

За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:

• Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;

• Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;

• Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;

• Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;

Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:

•  Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.

• Насърчавайте детето да бъде активно.

• Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.

• Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ

• Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.

• Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.

от експерти от РУО - Бургас и учители от ОУ "Алеко Константинов"- с. Добромир и от област Бургас.

 

СЪОБЩЕНИЕ - 15.03.2020 г.

Всички училища в област Бургас са готови и от утре, 16 март, започват да прилагат електронната среда за обучение. В срок до 29 март учениците ще се обучават от вкъщи, използвайки редица учебни електронни ресурси, разработени през последните 3 години. Това включва упражнения, задачи за самоподготовка, тестове, диктовки и видео материали, съобщи началникът на РУО-Бургас - инж. Виолета Илиева.

Важно за родители уточнение е, че темите ще бъдат свързани с вече изучаван в училище материал и ще служат за преговор, обобщение и затвърждаване на знания, а не ново учебно съдържание.

Всеки ден децата ще получават домашна работа чрез електронния дневник и фейсбук групата на своя клас, която трябва да изпълняват и да изпращат обратно на своите учители по електронна поща или в социалните мрежи.

При по-малките - от 1-ви до 4-ти клас, учителите ще разчитат до голяма степен на отговорността на родители, които да окажат съдействие в новата ситуация за самоподготовка на децата в домашна среда.

Повечето издателства вече предоставиха напълно безплатно своите електронни платформи за ползване от учениците. Материалът в електронна среда е поднесен по иновативен и интерактивен начин, така че да е интересен за децата.

В момента се подготвят специализирани уебинари за дистанционна работа на учителите, които се разработват от учители по информационни технологии. Учители с профил информационни технологии също предоставиха на свои колеги възможност да ползват безвъзмездно електронни ресурси.

За учениците, които нямат достъп до интернет и електронната среда, са подготвени материали на хартиен носител, които ще се доставят по домовете от учители, хигиенисти от тяхната общност.

Към момента не се предвижда удължаване или анулиране на учебната година, намаляване на следващите ваканции и промяна в датите за изпитите. Материалът за матурите за 4-ти, 7-ми и 10-ти клас и държавните изпити ще бъде на база на часовете в присъствена форма.

 СЪОБЩЕНИЕ ОТ 13.03.2020 г.

Уважаеми родители и ученици,

 

от 13.03.2020г. се въвежда строг филтър на пропусквателния режим в училище, свързан с противоепидемичните мерки срещу вирус COVID-19.

За тази цел се ограничава достъпът на външни лица в сградата на училището. 

Умоляваме родителите да следят непрестанно здравословното състояние на децат си и при необходимост да потърсят незабавно контакт с личния лекар. Ще се измерва температурата на всеки  ученик и  при установяване на температура над нормата ще бъдът върнати за лечение. В училище са осигурени дезинфектанти за повърхности и подови настилки, сапуни и препарати на спиртна основа и са завишени нивата на санитарен контрол.

Нека бъдем отговорни към здравето на децата си, към собственото си здраве и това на околните!

 

Благодаря за разбирането!


 

График Класни работи  за 2 срок на учебната 2019/2020 г.

График ДЧК за 2 срок на учебната 2019/2020 г.

График Спортни дейности за 2 учебен срок на учебната 2019/2020 г.

График Консултации . начален етап за 2 учебен срок на учебната 2019/2020 г.

График Консултации в часовете за самоподготовка - начален етап за 2 срок на учебната 2019/2020 г.

График Косултации в часовете по самоподготовка - прогимназиален етап за 2 срок на учебната 2019/2020 г.

График Индивидулна работа - начален етап за 2 срок на учебната 2019/2020 г.

График Консултации - прогимназиален етап за 2 срок на учебната 2019/2020 г.

График тестове - начален етап за 2 учебен срок на учебната 2019/2020 г.

График тестове - прогимназиален етап за 2 срок на учебната 2019/2020 г.

 

Заповед и график за проверка на организираните дейности на 28.10.2019 г.

Покана 1

Покана 2

Информация за доставка на безплатни закуски, училищни плодове и училищни мляко на ученици от ОУ "Алеко Константинов", с. Добромир, община Руен, област Бургас:

1.Плод и закуски - ЕТ "Ебазир - 68 - Е. Хамид" - с. Руен

2.Училищно мляко - ЕТ "Ебазир - 68 - Е. Хамид" - с. Руен

 

За учебната 2018/2019 г.

Ваканции и неучебни дни за учебната 2018/2019 г.

График - Спортни дейности за І-ия учебен срок за учебната 2018/2019 г.

График - Класни работи за І-ия учебен срок на 2018/2019 г.

График - Спортни дейности за ІІ-ия учебен срок за учебната 2018/2019 г.

График - Класни работи за ІІ-ия учебен срок за учебната 2018/2019 г.

За учебната 2017/2018 г.

Анкетна карта по проект "Твоят час"

Заявление и декларация за информирано уверение по проект "Твоят час"

Индивидуална образователна карта по проект "Твоят час"

Ваканции и неучебни дни за учебната 2017-2018 г.

График - ДЧ по ФВС за І учебен срок на 2017-2018 г.

График - Спортни дейности за І учебен срок на 2017-2018 г.

График - Класни работи за І учебен срок за 2017-2018 г.

График за Класни и контролни работи за ІІ учебен срок за учебната 2017/2018 г.

График - Спортни дейности за ІІ-ия учебен срок за учебната 2017/2018 г.

График - ДЧ по ФВС за ІІ-ия учебен срок за учебната 2017/2018 г.

Календар

 

Карта

 

Полезни връзки